Prymat Goździki całe 10 g
Marki:
1,99 zł
199,00 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,49 zł
Kod produktu:
5901135000185
Opis produktu: Warto wiedzieć
Goździki nadają potrawom korzenny smak i zniewalający aromat. Goździki całe są wykorzystywane do likierów i grzanych win, natomiast pokruszone będą doskonałe do marynat i sosów mięsnych. Wraz z cebulą i listkiem laurowym świetnie pasują do czerwonej kapusty.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Pieczona karkówka z brukselką 6 porcji, 130 min Składniki: - 1 kg karkówki, - 3/4 szklanki oleju rzepakowego, - 500 g świeżej brukselki, - 2 cebule, - 1 łyżka masła, - 200 ml wina czerwonego wytrawnego, - 150 ml Rosołu z kury Kucharek, - 1 ząbek czosnku, - po 1 łyżeczce Majeranku suszonego, Estragonu suszonego, Tymianku suszonego Prymat, - 2 łyżeczki Goździków całych Prymat, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat, - do smaku: Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować marynatę: pół szklanki oleju połączyć z z majerankiem, goździkami, estragonem, pokrojonym w plastry czosnkiem i musztardą rosyjską. Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce. Brukselkę oczyścić ze starych liści i gotować w osolonym wrzątku, aż będzie lekko twarda. Wrzucić do zimnej wody z lodem i odcedzić. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać tymianek i chwilę dusić. Zalać winem, rosołem z kury i podgrzewać, aż sos delikatnie odparuje. W rondlu na 1 łyżce masła i oleju dusić brukselkę przez ok 5 min. Doprawić do smaku. Upieczoną karkówkę pokroić na grube plastry, ułożyć na talerzu, dodać brukselkę i polać sosem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 10
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Goździki całe
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Pieczona karkówka z brukselką 6 porcji, 130 min Składniki: - 1 kg karkówki, - 3/4 szklanki oleju rzepakowego, - 500 g świeżej brukselki, - 2 cebule, - 1 łyżka masła, - 200 ml wina czerwonego wytrawnego, - 150 ml Rosołu z kury Kucharek, - 1 ząbek czosnku, - po 1 łyżeczce Majeranku suszonego, Estragonu suszonego, Tymianku suszonego Prymat, - 2 łyżeczki Goździków całych Prymat, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat, - do smaku: Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować marynatę: pół szklanki oleju połączyć z z majerankiem, goździkami, estragonem, pokrojonym w plastry czosnkiem i musztardą rosyjską. Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce. Brukselkę oczyścić ze starych liści i gotować w osolonym wrzątku, aż będzie lekko twarda. Wrzucić do zimnej wody z lodem i odcedzić. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać tymianek i chwilę dusić. Zalać winem, rosołem z kury i podgrzewać, aż sos delikatnie odparuje. W rondlu na 1 łyżce masła i oleju dusić brukselkę przez ok 5 min. Doprawić do smaku. Upieczoną karkówkę pokroić na grube plastry, ułożyć na talerzu, dodać brukselkę i polać sosem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 10
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Goździki całe
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g