BackMit Mak mielony 200 g
Marki:
9,99 zł
9,99 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 9,49 zł
Kod produktu:
9001458065260
Opis produktu: BackMit Mak mielony produkuje się tylko z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: mak niebieski
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: mak niebieski
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
| produktu w 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 2140 kJ/515 kcal |
| Tłuszcz | 37 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
| Węglowodany | 22 g |
| w tym cukry | 4,3 g |
| Błonnik | 5 g |
| Białko | 21 g |
| Sól | <0,01 g |
Adres producenta: VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
Przepisy: Propozycje przepisów Przepis na masę makową Składniki: 200 g maku mielonego BackMit, 200 ml mleka, 100 g cukru, 10 g cukru waniliowego, 2-3 łyżki miodu (lub 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Wymiar liczbowy: 200
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mak niebieski mielony sterylizowany
gotowy do użycia!
tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Propozycje przepisów Przepis na masę makową Składniki: 200 g maku mielonego BackMit, 200 ml mleka, 100 g cukru, 10 g cukru waniliowego, 2-3 łyżki miodu (lub 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Wymiar liczbowy: 200
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mak niebieski mielony sterylizowany
gotowy do użycia!
tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g